Hondencentrum HondENvriend

Lespakketten en lestijden

hondenvriend hondencentrum

Ons hondencentrum HondENvriend in Wechelderzande (Lille) staat garant voor het gebruikt van alleen positieve trainingsmethoden. We maken geen gebruik van correctiemiddelen en richten ons op een positieve benadering bij het (her)opvoeden van uw trouwe viervoeter en het oplossen van alle gedragsproblemen. We werken steeds in kleine groepen. Zo kunnen we inspelen op uw individuele vragen en behoeften met betrekking tot uw hond. Tijdens onze lessen is er aandacht voor het aanpakken van probleemgedrag zoals trekken aan de lijn en reageren op of naar andere honden.

In sommige situaties is het niet mogelijk om direct deel te nemen aan groepslessen. Dit kan bijvoorbeeld zijn als je hond reageert op andere honden of extreem angstig is. In dergelijke situaties kan je ervoor kiezen om individuele lessen te volgen, waarbij je op termijn de mogelijkheid hebt om deel te nemen aan de groepslessen.

Misschien wil je liever niet in een groep trainen, maar wil je wel met uw hond trainen.  Dat kan tijdens een privéles na afspraak.

Wat brengt u mee naar de les?

 • Je pup/hond draagt een vaste halsband of harnas met een leiband van ongeveer  1.50m. (geen flexlijn).
 • Speeltje dat je hond leuk vindt (vb flosh, trekkoordje, balletje aan een touw, zacht speeltje,…).
 • Snoepjes om je hond te belonen, liefst geen droge gewone hondenkoekjes of -brokken.
 • Een matje/dekentje.
 • Geen slipketting of slipkoord

  Wat mag je verwachten tijdens de lessen?

  Tijdens de lessen streven we ernaar een goede band te scheppen tussen de geleider en de hond. Een band vol vertrouwen, wederzijds respect en evenwicht. Dat gebeurt door te leren omgaan met je hond op een speelse manier. Spelen met je hond is niet alleen belangrijk om een goede band te krijgen, je wordt als geleider ook interessanter voor je hond.

  Natuurlijk moeten er wel enkele spelregels gerespecteerd worden. We leren je aan op welke manier je het best met je hond speelt.
  Je hond zal ook sociaal gedrag leren, zoals bijvoorbeeld hoe hij kan omgaan met vreemde voorwerpen, mensen, honden, geluiden, verschillende situaties …. enz.

  Als geleider zal je ook veel leren over hondengedrag en lichaamstaal, het waarom en hoe je op een hond vriendelijke, beloningsgerichte manier enkele basisoefeningen kunt aanleren zoals zitten, liggen, komen op bevel, aangelijnd en los volgen…enz.

  We streven ernaar om dit alles op een ontspannen manier aan te leren, zonder druk of dwang, zodat we een gevoel van evenwicht en vertrouwen creëren. Het is echter van groot belang ook thuis te oefenen, elke dag korte momentjes die je positief afsluit.

  Alvast heel veel succes gewenst op ons trainingsveld!

  Team HondEnVriend

  Puppypakket lessen

  Deze les is voor pups vanaf het 3de spuitje tot 6 maanden oud.
  Je pup leert dat zijn begeleider de bron is van alle pret en vreugde.
  Hij leert aandacht te geven aan zijn begeleider op een vrolijke manier, zodat er een goede band ontstaat en hij leert gehoorzamen. Dit aan de hand van allerlei leuke, positieve oefeningen en spelletjes.
  We leren de basisoefeningen aan en correct te belonen bij gewenst gedrag.

  Puppypakket lesuren

  Vrijdag 19u tot 20u
  Zondag 9u tot 10u

  Juniors lessen

  Deze lessen is voor honden vanaf 6 maanden of  de pups.
  Er wordt verder gewerkt aan de basis die is gelegd tot een stabiele hond. Ook honden zonder basis en oudere leeftijd zijn zeker welkom en gaan ook aan de slag op eigen tempo.

  Juniors lesuren

  Vrijdag 19u tot 20u 
  Vrijdag 19u tot 20u (pakketlessen)
  Vrijdag 20u tot 21u (pakketlessen)
  Zondag 10u tot 11u
  Zondag 10u tot 11u (pakketlessen)
  Zondag 11u tot 12u (pakketlessen)

  Adults lessen

  In deze klas kunnen alle honden los trainen en is er een sterke band tussen de geleider en de hond.
  Hier is ruimte voor meer leuke en moeilijkere oefeningen en wordt er nog steeds zonder druk gewerkt. Zowel de hond als de geleider gaan met een goed gevoel van het trainingsveld.

  Adults lesuren

  Vrijdag 20u tot 21u 
  Zondag 11u tot 12u

  Stafford klas

  De lessen van de Stafford klas gaan door na overleg met Ronnie.

  Dit laat mij toe om op een verantwoorde manier de les te geven.

  Prive les

  Tijdens deze les wordt er gewerkt aan de dingen die jij als geleider belangrijk vindt.
  Deze kunnen doorgaan bij u thuis of op een rustig moment op ons hondencentrum.
  Er wordt aandacht besteed aan wat wanneer te doen, hoe en wanneer te belonen.

  Priveles lesuren

  Hier wordt steeds gewerkt na afspraak.

  Prikkelgevoelige honden

  Bij bijzondere honden hoort een bijzondere begeleiding. Dit met de juiste kennis.Na meerdere opleidingen en cursussen te hebben gevolgd kan ik met veel trots zeggen dat ik de juiste kennis en ervaring heb opgedaan om jullie en jullie trouwe viervoeter een individuele (op maat gemaakte) begeleiding te geven.

  Ik ben me hierin verder gaan verdiepen omdat ik zag dat er nood was. 

  Voor welke honden is deze training interessant? Voor honden die prikkelgevoelige zijn, angstige honden, en onzekere honden.

  We hebben de vooroordelen te vaak en te lang moeten aanhoren. Het heeft ons gemotiveerd om het tegendeel te bewijzen. Bij HondENvriend tonen wij aan dat ook de pittige rassen goed te begeleiden zijn, dit op een liefdevolle, zachte manier.

  Ons begeleidingsprogramma is niet gericht op kunstjes aanleren, wel op het begeleiden om goed en liefdevol te kunnen vertoeven in de maatschappij.

  Herken je enkele van deze uitspraken? BOEK DAN NU JOUW training voor je prikkelgevoelige of reactieve hond.

  Lesuren prikkelgevoelige honden (altijd na afspraak)

  Zaterdag
  9u30 tot 10u30 
  10u45 tot 11u45 
  12u00 tot 13u00
  Dit enkel na overleg met Ronnie

  Gedragstherapie

  Als gedragstherapeut ga ik op zoek naar de oorzaak en de kern van het probleem.

  • Waardoor is het gedrag ontstaan?
  • Welke motivatieprocessen spelen hierin mee?
  • Wordt het gedrag mogelijks onbewust in stand gehouden?

  Het eerste gesprek is een onderzoek gesprek. Hier wordt dieper ingegaan op het probleemgedrag en wordt de hond geobserveerd. Mijn vaststellingen worden uitvoerig besproken, en de therapie duidelijk uitgelegd. Na dit gesprek mail ik jullie een uitgebreide diagnosestelling over het gedrag van jouw trouwe viervoeter. Hierin worden de adviezen nog een keer uitgelegd. Zo vergeet je geen belangrijke info en kan je aan de slag gaan met de juiste begeleiding.

  Deze adviezen kunnen uiteenlopend zijn, afhankelijk van de diagnose die er gesteld is bij jouw hond.

  Voor deze afspraak mag je toch wel gemiddeld twee uur rekenen.

  Als gedragstherapeut zal ik niet zelf met de hond gaan werken. Wel voorzie ik de nodige deskundige adviezen waarmee JIJ als eigenaar zelf aan de slag kan gaan om het gedrag van je hond te veranderen.
  Gedurende de behandelperiode ben ik steeds bereikbaar om jullie verder te helpen bij uitdagingen en/of vragen. Indien er verdere hulp vereist is, nodig ik jullie graag uit in ons centrum HondENvriend te Wechelderzande voor verdere en/of extra ondersteuning.

  Puppy coaching aan huis

  Hiervoor kom ik aan huis voor jullie de puppy in huis hebben of al in huis is. Er wordt besproken hoe en wat je mag en niet mag doen of verwachten van je puppy.

  Zaken die besproken worden kunnen gaan over zindelijk maken, bench training, hoe lang je mag wandelen met je puppy, hoe je dat moet aanpakken. Hoe en wat je moet socialiseren, hoe voorkom je puppybijten enz.

  Er kan ook al een eerste basis gelegd worden op een speelse en ontspannen manier voor je naar het hondencentrum komt.
  We gaan het ook hebben over de lichaamstaal van je hond, en hoe je stress en overprikkeling kan herkennen.