Hondencentrum HondENvriend

Wij zijn een hecht team en zetten ons met hart en ziel in voor het welzijn van de hond en zijn eigenaar.

Kom je bij ons trainen en les volgen? Dan delen wij graag onze kennis en vreugde met jullie.

Wij stellen ons even voor.

hondenvriend in Lille

Ronnie

Ik ben Ronnie de Hert met een grote liefde voor honden! Het gedrag van onze viervoeters fascineerde me steeds meer en meer.

Door zelf steeds honden te hebben gehad met een rugzakje de ene al groter dan de andere ben ik me gaan scholen tot kynologische gedragstherapeut.

Ik begon me te verdiepen en volgde verschillende cursussen en opleidingen:
Ethologie van de hond
Kynologisch Instructeur
Kynologisch gedragstherapeut
EHBO voor hond
Ontspannen meewandelen
Lichaamstaal van de hond
Bijscholing Hoog Risico Honden
(Nederlandse opleiding)
BAT (Behavior Adjustment Training) 

Mijn opgedane kennis en ervaring in het trainen, opvoeden en begrijpen van honden, leidde tot de oprichting van mijn eigen Hondencentrum HondENvriend.
Wij bieden trainingen en gedragstherapieën voor honden van alle rassen. Het is ons doel om baasjes te helpen de band met hun viervoetige vriend te versterken en te verbeteren.
Ook in de toekomst zal ik me steeds blijven bijscholen. Zo kan ik meer en beter, vele honden en hun begeleiders verder helpen.

kynologisch instructeur

 Annemie

Mijn naam is Annemie Peeters en samen met Ronnie zijn we al een aantal jaren een gelukkig stel. We hebben een hond genaamd Bruce, een Amerikaanse Stafford.

Al van in mijn kinderjaren heb ik een zwak voor honden, vooral voor honden die in de steek zijn gelaten door hun baasjes. Samen met Ronnie is mijn passie voor het begrijpen van de honden leefwereld gegroeid en heb ik cursussen zoals ethologie van de hond gevolgd en van daaruit de certificering als kynologisch instructeur behaald.

Ik blijf mijn kennis en begrip van honden uitbreiden door meer cursussen te volgen, Ronnie en ik vinden het allebei cruciaal om alles wat we doen te benaderen vanuit het perspectief van de hond.
Met Bruce volgde Ronnie en ik de cursus BAT en speuren, ons leven staat in thema van onze viervoeter.

Ronnie en ik hebben een hondencentrum HondENvriend, waar we samen met ons team werken om honden en hun eigenaren te begeleiden naar een ​​mooie en bevredigende relatie.  Dit doen wij met liefde, passie en toewijding. We kijken ernaar uit jullie en uw harige vriend te ontmoeten in ons hondencentrum.

hondentrainer

Karen

Mijn naam is Karen Van Hertbruggen en ik woon in Wijnegem samen met mijn man, twee dochters en onze witte labrador Bente.

Van kindsbeen af ben ik gefascineerd door honden, hun gedrag en lichaamstaal. Met mijn eerste hond Tosje, een blonde labrador, heb ik gehoorzaamheidswedstrijden, agility en flyball gedaan. Toen Bente bij ons kwam tijdens de drukke tijd met jonge kinderen, was dat een hele uitdaging!

Naarmate mijn dochters ouder werden, kreeg ik meer tijd om cursussen en modules te volgen over honden en hun gedrag. Na een aantal jaren lesgeven in hondenscholen en cursussen (gebaseerd op de laatste wetenschappelijke onderzoeken) te hebben afgerond, ben ik nu een gediplomeerd hondengedragstherapeut, kynologisch instructeur en puppy coach.

Ik blijf mijn kennis up-to-date houden met lezingen en workshops in binnen- en buitenland te volgen.

Bij hondencentrum HondENvriend werk ik zeer gemotiveerd om honden en hun begeleiders te laten uitgroeien tot een fantastische combinatie voor het leven!

honden opvoeding

Jelle

Ik ben Jelle Willems en ben opgegroeid met honden. Vanaf mijn geboorte stond er een duitse herder, Laika klaar om mij te verwelkomen in ons gezin. Laika heeft me door mijn jonge jaren geloodst.

Daarna hebben enkele Briards mijn opvoeding verdergezet tot ik het nest mocht verlaten.

Later ben ik mijn eigen roedel begonnen met mijn vriendin Karen en onze eerste hond Laika, een lieve Stafford van 7 jaar jong. Later kwam Diesel erbij, een rescue Stafford met een enkele probleempjes. Overtuigd dat onze liefde genoeg zou zijn om hem op het rechte pad te brengen zijn we begonnen aan zijn training. Viel dit even tegen, bij hondenscholen konden we moeilijk terecht, adviezen van gedragstherapeuten brachten weinig verbetering.

Na veel zelfstudie en verschillende trainingsmethoden (ook minder goede) moet ik toegeven dat Diesel mij goed heeft getraind. Door de komst van Maya, opnieuw een super lieve Stafford uit het asiel, maar ook met een rugzakje, ben ik mij nog meer gaan verdiepen in de kynologie met opleidingen en boeken. De roedel is nu voltallig geworden met ons zoontje Odil, nu al een hondenvriend.

Tijdens een van de opleidingen ben ik bevriend geraakt met Ronnie en Annemie, met de neuzen in dezelfde richting en de wil om honden en hun geleiders te helpen ben ik blij om in het HondENvriend team te zitten.

opleidingscentrum voor honden

Celien

Mijn naam is Celien Michielsen en ik heb altijd een passie gehad voor honden. Het is dan ook geen verrassing dat ik mijn passie heb omgezet naar mijn beroep als hondenkapster.

Mijn liefde voor honden begon al op jonge leeftijd, omdat ik opgroeide met Belgische herders. Het begon allemaal met onze lieve Fly, een Laekense herder, die mij de basisprincipes van hondentraining bijbracht. Helaas mocht ze niet lang bij ons zijn en zo kwam Illy, een Tervuurse herder, in ons leven.

Op jonge leeftijd kreeg ik de verantwoordelijkheid om Illy helemaal zelf op te leiden, maar ik realiseerde me al snel dat dit niet zo gemakkelijk zou zijn als ik had gedacht.

Door het speciale karakter van Illy, begon ik me in te lezen en lezingen te volgen om haar beter te begrijpen. Samen hebben we ups en downs gekend, maar 13 jaar later staan we nog steeds aan elkaars zijde.

Ondanks mijn drukke leven heb ik de opleiding tot kynologisch instructeur bij HondEnvriend succesvol afgerond.

Ik hoop mijn kennis de komende jaren verder uit te breiden en te blijven groeien in mijn vakgebied.

Ik geniet ervan om mijn passie te delen en andere hondenliefhebbers en hun trouwe viervoeters te helpen.

molosser hondentrainer

Rinske

Mijn naam is Rinske Aerts. Ik ben afkomstig van Olen, maar woon ondertussen samen met mijn vriend in Beerse.

Sinds mijn vroege kinderjaren ben ik opgegroeid met Molossers. Onze eerste Molosser kwam er toen ik 4 jaar oud was. Dit was een Amerikaanse Bulldog. Vanaf dan is er vrijwel geen dag voorbijgegaan zonder het gezelschap van een hond aan mijn zijde.

Samen met mijn mama deel ik ondertussen de enorme liefde voor het ras Bullmastiff. Hiervan hebben we sinds enkele jaren ook een officiële kennel, genaamd Old Home Town’s Bullmastiffs. Je kan ons hierdoor ook vaak terugvinden op hondenshows over heel Europa.

Ik ben bij hondencentrum HondENvriend terecht gekomen om mijn kennis uit te bereiden en nog meer te focussen op het positief trainen met honden. Iedereen die een hond in huis heeft dat onder de Molosser valt, weet dat dit echte schatten zijn, maar niet de makkelijkste honden. Daarom wil ik graag de baasjes en hun honden verder helpen door het delen van mijn kennis onder de begeleiding van Ronnie. 

Hopelijk zie ik jullie snel terug op het trainingsveld!